Bonjour. !
Assalamualaikum.


Be careful sayang ! Tanah adalah hak milik penuh fifahsubuki

Tagboard
Salam Perantauan.

  • Your Name Not Anonymous
  • Your Url Blog Not Email
  • Don't Making Crush Here

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Follower
    Pengikut terbaik.

  • Jarang blogwalking
  • Ada kesempatan, baru follow semula


    BLOG ARCHIVE;

  • Mudah-mudahan terus istiqamah. *mohon nasihat dari...
  • Sistem Merit Demerit yang POYO. haha
  • Segmen Jom Pilih Hadiah
  • [Some picture from kushandwizdom.tumblr.com]
  • Hello March!
  • Aku hipokrit? Ampuni aku Allah.
  • IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013
  • Preparation Back To School.
  • Respectful
  • End Year Giveaway by FD

  • Thank You
    Smart Creatives

    Template Alina
    Coding Azzahra
    Big help ♥♥♥
    The Best View is Google Chrome
  • Sampel jawapan kerja kursus Matematik Tambahan Perak 2013.
    Tuesday, April 23, 2013 | 41 Comments

    Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Ilahi kerana mengizinkan Afifah menatap wajah kekasih hati satu ni, biarpun cuma seketika ,, 'amboi ayat!' Straight to the point. Seperti mana yang awak semua telah sedia maklum, I am the one of the candidates SPM 2013, so no wonderlah kalau Afifah beriya-iya nak buat kerja kursus Add Math.
    Soalan kerja kursus Matematik Tambahan Perak 2013. *calon SPM Perak je tau!

    Sampel jawapan bahagian A.
    Bahagian A anda perlu menyiapkan satu kolaj yang berbentuk air kotak (3D) mengikut kreativiti anda.
    Contoh: 
    1. Ambil satu kertas warna putih dan lukiskan air kotak diatasnya. macam ni,
    2. Ambil kertas warna/ tisu berwarna/kertas A4 berwarna. Koyak-koyakkan menjadi kecil dan tampal diatas lukisan tadi. Sehingga menjadi kolaj. Contoh kolaj: 


    3. Bezakan bahagian dengan menggunakan warna yang berbeza. Tampalkan apa-apa gambar buah diatasnya untuk menerangkan jenis perisa/jenama air anda. Baca soalan tau! Air kotak kegemaran anda. 

    Siap Bahagian A. Untuk Bahagian B, akan datang. Insya-Allah!
    Assalamualaikum.

    Kata Mutiara 2.jpg

    Blogger Liza said...

    salam...
    terima kasih beri bimbingan
    nanti sambung ye....

     
    Blogger ummu syuaibah said...

    nanty sambung ye.

     
    Blogger Najihah Najwa said...

    haip!!! ni g-ha hehhehe!

     
    Blogger Khairil Hafizi said...

    bahagian C mane?

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @Liza,, waalaikumsalam. Alhamdulillah dah sambung bahagian B dan C. Akan datang, Penerokaan Lanjutan dan Refleksi ya!

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @Ummu,, dah sambung sikit, harap membantu..

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @Najihah! haip~

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @Khairil Hafizi dah sambung bahgian C yang agak mencabar soalannya, harap membantu!

     
    Blogger Najihah Najwa said...

    keke! mintak izin copy sesetengah taw. kekek

     
    Blogger Najihah Najwa said...

    nk mintak izin salin sesetengah bnda taw. mintak halal dlu keyh

     
    Blogger Wawa Alvonzo said...

    tak faham la ? kena lukis gambar air kotak 5 ? then kolaj warna lain2 ? macam 2 eh ?

     
    Blogger Wawa Alvonzo said...

    bahagian C mane ? xjumpe pown :'(

     
    Blogger fifahsubuki said...

    awak janganlah pening2.. bahagian A awak cuma kena lukis satu bentuk kuboid dan tempekkan kertas macam buat kolaj kat atas dia. untuk bezakan setiap bahagian sisi, awak gunalah kertas2 yang berlainan warna.

     
    Blogger fifahsubuki said...

    sini..
    http://fifahsubuki.blogspot.com/2013/05/sampel-projek-add-math-bahagian-c_4.html

     
    Blogger nur farah nadzirah bt bazli said...

    ermm.. bile nak update part b ek?

     
    Blogger Wawa Alvonzo said...

    oo terima kasih sangat-sangat :*

     
    Blogger Yajri said...

    terima kasih atas sampel yg diberikan...

     
    Blogger Yajri said...

    terima kasih atas sampel yg diberikan...

     
    Blogger muhamadaiman binahmad said...

    trima kasih. smpel yg dberikan sgt membntu.

     
    Blogger Alan123 said...

    How to 'Bezakan bahagian dengan menggunakan warna yang berbeza' ??

     
    Blogger daughter of kamarul bahrin said...

    berapa banyak kotak minuman? 5 ke 1 je? lagi 1 , ape mksd ' Bezakan bahagian dengan menggunakan warna yang berbeza. " ?

     
    Blogger Ha - Neul said...

    Assalamualaikum, terima kasih ye fifah. Sekarang saya dah boleh start buat. haha. (baru nak buat)

     
    Blogger fifahsubuki said...

    setiap sisi kotak gunakan warna kertas A4 yang berlainan utk buat kolaj.

     
    Blogger fifahsubuki said...

    sama-sama,,aja-aja fighting! ~

     
    Blogger fifahsubuki said...

    dah update dah,,,cube tgok kat blog archive ye,,

     
    Blogger Lysa.Lexia said...

    Tak faham laa. kan soalan nak 5 bentuk air kotak. Kita kena beli 5 berlainan jenis eh? Thenn?

     
    Blogger fifahsubuki said...

    kalau rajin cari je gambar dlm surat khabar, kalau malas, awk pergi je kedai salin kandungan nutrisi dia tu..kalau rajin sgt letak gambar 5 kotak minuman yg berbeza ml dan labelkan ABCDE

     
    Blogger Ahwar Muhali said...

    smbung lg

     
    Blogger fifahsubuki said...

    Ahwar Muhali,, dah siap semua, sila tgok blog archive ye

     
    Blogger Hafiz Azizul said...

    masih tak faham la..

     
    Blogger Rahimi A.F said...

    Assalamualikum, sekadar bertanya. kalau kolaj tu guna digital sahaja boleh dikira kolaj juga ke? atau kena buat cara manual (koyak ketas warna and then tampal)?

     
    Blogger sheyda a'ravinc said...

    nk tanye ni.. gambar buah tu kna lukis jgak ke?? ataupun lekat saja.. mcm mane ek??

     
    Blogger aisyah bahari said...

    nk contoh jawapan bahagian b boleyh

     
    Blogger nurul atiqah said...

    saya baru je jengah blog ni...saya still x brp faham jugak dari ap yg saya baca.sebenarnya kna buat 1 je,ke 5??? maaf lah ya

     
    Blogger nurul atiqah said...

    saya baru je jengah blog ni...saya still x brp faham jugak dari ap yg saya baca.sebenarnya kna buat 1 je,ke 5??? maaf lah ya

     
    Blogger Alan123 said...

    SOalan : Bina satu kolaj SAIZ A4 ...
    kolaj perlu bina satu kertas a4 penuh ?

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @Hafiz Azizul, kalau tak fhm jugak, sila rujuk cikgu ya!

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @Rahimi A.F, kena guna cara manual,

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @sheyda a'ravinc, bukan gambar buah, kena lukis gambar kotak 3D. Lepas tu awak buat kolaj, koyak kertas kecil2 dan lekat.

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @nurul atiqah, kolaj kena buat satu sahaja seorang, walaupun awk buat secara berkumpulan, projek perlu dihantar secara individu.

     
    Blogger fifahsubuki said...

    @Alan123, tak,tak maksudnya perlu dibuat diatas sekeping kertas A4. Tapi jgn buat kecik sangat.

     

    Post a Comment


        |